lauantai 21. heinäkuuta 2012

XTrail Parmaharju 2012

Kehtaavat mainostaa tapahtumaa seuraavasti: "Vähän haastavampi juoksukilpailu, jossa vastakkain olet sinä ja maasto. Eikä ihan mikä tahansa maasto..."
Mielestäni markkinointi kuvaa erittäin hyvin kisaa.

Tapahtuma oli viime vuonna niin mukava, että halusin ehdottomasti osallistua tänäkin vuonna, vaikka kunto ei ihan yhtä hyvä olekaan. Ennen lähtöä alkoi hiljalleen ripsiä vettä ja maasto oli muutenkin paikoitellen kostea. Hieman kauhistutti osan porukan trendiväristen lenkkareiden soveltuvuus mutaan, mutta eiköhän sieltä kaikki pois selvinneet. Lähdin heti lähdösti hieman liian vauhdikkaasti ja syke nousikin tuonne 180:n tietämille heti ensimmäisen pitkän nousun lopussa.Ensimmäisen kierroksen pystyin sinnittelemään tuossa vauhdissa ja kierroksen lopussa olleet hyppyrimäen portaatkin menivät vielä kaksi askelmaa kerrallaan, rytmikkäästi polvista painellen. Portaiden yläpäässä juoksuun lähtö tuntui poikkeuksellisen pahalta, mutta pitkä alamäki pudotti sykkeenkin alle 170:n.

Toisen kierroksen alkupuolella jouduin kävelemään ensimmäisen kerran ja harhauduinpa reitiltäkin kertaalleen, tehden muutaman kymmenen metrin koukun maastossa. Toisen kierroksen aikana jouduin päästämään vielä yhden kilpailijan ohitsekin ja vieläpä karkaamaankin yli minuutin päähän, sen verran vaikeaa juoksu tänään oli. Reitti oli uudistunut viime vuodesta ja MyLogger antoi selkeästi lyhyemmän matkan kuin järjestäjien ilmoittama 13km. Juoksun rankkuutta kuvaa keskisyke 174 ja maksimi 184.

Enempää ei tästä raakista irtoa...valitettavasti.

Nyt pitää ottaa viikko rauhallisesti, että Retki-rogainingissa ei eväät olisi syötynä heti ensimmäisten tuntien jälkeen. 

Juostu matka 12km, aikaa kului 1:05.32.

Tulokset    Kuvia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti